De prijzen

Fietsen

De bijdrage voor fietsen is afhankelijk van de duur van de ontlening: €3 (max. 4u), €4 (max. 8u) en €7 (max. 24u). Wil je een fiets voor meerdere dagen gebruiken, dan maak je een reservatie van meerdere dagen en betaal je het aantal dagen x 7 euro. Een ontlening van bijvoorbeeld drie dagen is dan driemaal een ontlening van 24u ofwel €21. Deze prijzen gelden voor alle type fietsen.

Auto’s

Dégage vzw streeft geen winst na. De prijs per kilometer geeft een realistisch beeld van wat het kost om met een auto te rijden. Je betaalt als auto-ontlener de kilometerprijzen per gereden kilometer. Die prijzen zijn inclusief brandstof. Je betaalt geen uurtarief, geen abonnementsgeld of andere vorm van lidgeld. Als je niet rijdt, heb je dus geen kosten.

Enkel bij instap betaal je eenmalig het inschrijvingsgeld van 35 euro en een waarborgsom van 75 euro. Die wordt aangesproken bij ongevallen of andere onvoorziene omstandigheden, als een soort interne verzekering. Voor wie in Mechelen woont, vervalt het inschrijvingsgeld.

De actuele kilometerprijzen zijn (vanaf 01/04/2022):

Aantal kilometerPrijs per km
0-100 km€ 0,36
100-200 km€ 0,32
vanaf 201 km€ 0,28

Een voorbeeldje maakt alles duidelijker:

Je rijdt 250 km, dan betaal je:
100 x 0,36 = 36
100 x 0,32 = 32
50 x 0,28 = 14
totaal: 82 euro

We volgen de energieprijzen van nabij op. Van zodra ze terug dalen, verlagen we opnieuw de tarieven.

Bovenstaande prijzen gelden voor de auto-ontleners. Als auto-eigenaar:

  • blijf je alle kosten van jouw auto betalen (verzekeringen, taksen, onderhoud, slijtage, afschrijvingskosten en alle andere vaste kosten).
  • rijd je met jouw eigen deelwagen aan kostprijs. Die is afhankelijk van het aantal gereden (en gedeelde) kilometers en gemaakte kosten. De kosten worden gelijk verdeeld over alle personen die je auto gebruikt hebben.
  • krijg je elk kwartaal een deel van de kosten terugbetaald. Een ontlener betaalt aan de vzw, die hiermee de eigenaars terugbetaalt.
  • deel je je kosten van je auto over meerdere mensen zodat je eigen kilometers een stuk goedkoper worden. Winst maak je niet.
  • kan je ook gebruik maken van de Dégage-vloot. Dan betaal je hetzelfde (bovenstaande) tarief als een gewone auto-ontlener. Hiervoor krijg je wel een te betalen factuur van Dégage.